Lucruri mai putin stiute despre Craciun

Ca un bun crestin care nu crede in Dumnezeu astept si anul acesta cu nerabdare sa vad cum sunt infapituite minunile de Craciun. De catre doctorii care, in ciuda cantitatilor industriale de mancare si bautura ingurgitate de romani, vor salva foarte multe vieti.
Trebuie insa sa recunosc ca exista cateva chestiuni irefutabile cand vine vorba de Craciun: e un singur Mos (sau, ma rog, 3 magi daca ii intrebi pe spanioli), se intampla peste tot pe 25 decembrie (sau, ma rog, in ianuarie, daca ii intrebi pe rusi), se intampla iarna, cand e frig si zapada (sau, ma rog, vara, daca ii intrebi pe cei din emisfera sudica) si este ziua cand sarbatorim cu totii nasterea Fiului Domnului (sau, ma rog…).

Cu toate acestea exista si cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre Craciun…

Cum ar fi ca exista oameni care urasc cu tot sufletelul lor colindele de Craciun. Sunt ascultatorii radioului Magic FM care, incepand cu 1 decembrie, nu difuzeaza decat colinde. Astfel incat, undeva cam pe…azi dimineata, sunt sanse mari sa ii auziti pe unii colegi de birou injurand ca la usa cortului cand aud “Jingle Bells”.

Probabil ca nu stiati ca este perioada cea mai confuzanta din an pentru stripteuze dansatoarele exotice. Se chinuie de ani de zile sa inteleaga cum poate un mos batran, gras, paros, infofolit pana in gat cu niste haine groase si dintr-un material dubios, cu voce ragusita sa produca mai multi bani intr-o noapte decat ele in cateva luni de munca asidua si usor ilegala.

Expresia “cine n-a fost cuminte, nu primeste nimic de Craciun” are la baza fapte reale. Intrebati-i pe cei din Coreea de Nord.

Pentru cine nu crede, Iadul chiar exista. Si nu trebuie sa mori ca sa descoperi acest lucru. Trebuie doar sa te duci intr-un mall de Craciun. Oricare.

Stefan Banica Jr. este un mincinos. Este cel putin al treilea an in care eu personal il aud zicand “Atat mai vreau….doar un Craciun cu tine!”, dar este al 13-lea an consecutive cu concert(e) la Sala Palatului.

Incepand de sambata seara, Romania este oficial prima tara europeana care are un eveniment tv la fel de important ca Super Bowl-ul american. Se numeste Singur Acasa. (2,7 milioane oameni s-au uitat la cea de-a 9-a difuzare din ultimii 10 ani). Ce tristete o fi fost in anul acela, fara difuzare!

Este absolut normal ca majoritatea magazinelor sa declare ca in perioada Craciunului au cele mai mari vanzari. Mai ales cand aceasta perioada incepe imediat ce se incheie promotia “Back to School” din septembrie si dureaza pana de “Valentine’s Day” din februarie.

N-or avea romanii multe lucruri sfinte, dar Craciunul e unul dintre ele si si-l petrec in familie. Imediat dupa asta insa, pe la 11 – 12 dimineata, pe 25, dau o fuga pana la Mall sa se dreaga dupa atat mancare cu un Big Mac sau o prajitura de la Cinnabon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*