Like father, like son

O pereche de pantaloni scurți și un tricou. Aceasta a fost “uniforma” mea cam toată vara. De fapt, dacă ar fi după mine, aceasta ar trebui să fie uniforma tuturor în timpul verii. ☺ Ok, am norocul de a nu avea un loc de muncă de la 9 la 5, care să impună un cod vestimentar foarte strict. Iar la întâlnirile de business schimb pantalonii scurți cu o pereche de blugi. Rupți, de regulă. ☺
Întotdeauna am simțit că hainele formale mă încorsetează. Port costum de 3 ori pe an, de fiecare dată fiind vorba de vreo nuntă sau un eveniment formal. Cravată, doar dacă e obligatorie, adică se specifică foarte clar că altfel nu sunt binevenit. ☺ Am simțit mereu că nu mă simt bine când sunt prea elegant. Ceea ce nu înseamnă că nu e ok să te îmbraci elegant, înseamnă doar că mie nu mi-e ok să fac asta.
Mi se întâmplă uneori să văd vreun bărbat îmbrăcat elegant pe stradă și să-mi zic: “Wow, ce tare! Vreau și eu așa!” Și chiar, poate, la următoarea tură de shopping să-mi iau niște chestii mai elegante, pentru vreo ocazie viitoare. Și uite așa, am niște obiecte de îmbrăcăminte care zac în dulap până le dau cuiva, nou – nouțe fiind, să le poarte și să se bucure de ele.
Eu mă bucur și mă simt cel mai bine când sunt îmbrăcat sport. Și am această teorie (nedovedită și neverificată științific) ce spune că dacă toți oamenii s-ar îmbrăca așa cum și-ar dori cu adevărat, lumea ar fi un loc mai relaxat și mai bun.

Așa că, ce să vezi, surpriză mare!!!, Mark preferă să se îmbrace foarte elegant. Mereu e la costum, are dulapul plin de cămăși, iar pant….hahahahahahaha, ia să ridice mâna câți dintre voi chiar ați crezut asta?
Copilul meu este, din acest punct de vedere, o copie fidelă a mea. Mă uit la el cu atâta drag când văd cum îl apucă dracii ăia mari și mulți când îl rugăm să îmbrace vreo pereche mai elegantă de pantaloni sau o cămașă. De fapt, cămașa pare să fie inamicul său cel mai mare. ☺ Cred, de multe ori, că ar prefera să poarte o geacă groasă în timpul verii, decât să fie nevoit să poarte o cămașă. ☺ Iubitul de el, îl înțeleg atât de bine!

Și pentru că viața lui se învârte foarte mult în jurul sportului (de exemplu, când scriu acest text el este la un antrenament de tenis, pentru că a zis că vrea să încerce și asta), iar la școală are o doamnă învățătoare care nu este exigentă cu felul în care se îmbracă elevii ei, Mark este mai tot timpul îmbrăcat în pantaloni scurți și un tricou (cam 6 luni pe an) sau pantaloni lungi dintr-un material textil și tricou cu mânecă lungă, în celelalte 6 luni. Iar faptul că se simte bine în hainele cu care se îmbracă mi se pare că-l ajută, cel puțin în sensul în care îi ia un stress de pe cap.

Așa că atunci când i-am spus că mergem să facem niște cumpărături de la Decathlon, copilul s-a bucurat din două motive:

1. Magazinul Decathlon din Băneasa este unul în care ne petrecem mult timp. În vara asta, cât a fost cald, ne-am petrecut unele după amiezi jucând ping-pong acolo. 🙂  De-acolo ne-am luat coșul de baschet de interior (da avem coș de baschet în casă), mingi și multe alte articole sportive, căci eu personal nu știu să existe diversitate mai mare la vreun alt magazin de acest fel din România. Iar prețurile sunt pentru toate “gusturile” ceea ce, când ai un copil care crește și crește și crește, este o binecuvântare.
2. Știa că hainele pe care le vom cumpăra de acolo vor fi unele sport. Ceea ce s-a și întâmplat. De data aceasta, am luat un trening, căci chiar dacă vine toamna, noi suntem genul care ne prinde prima zăpadă în parc, jucând ceva; un rucsac pentru antrenamentele lui de baschet, tenis și ce altceva o mai vrea copilul să încerce și o pereche de pantofi sport, numai bună pentru câteva luni, până îi crește (din nou) piciorul și trebuie să îi luăm alte încălțări. ☺

Și ca să înțelegeți cât de mult îi place asta cu hainele, pe cât de zâmbăreț îl vedeți în fotografii, pe atât de mult scandal a făcut între cadre, că el vrea să stea dezbrăcat, că lui îi e cald, că ce ne ia atât să facem o poză etc. Vă sună cunoscut? ☺

Da, cred că fiecare dintre noi ar trebui să se îmbrace așa cum se simte cel mai confortabil. Sau, altfel spus, să facă în așa fel încât hainele pe care le poartă să îl ajute, nu să-l enerveze. În ceea ce ne privește pe mine și pe Mark, cât mai puține haine și mai sport este varianta ideală. Da, și nouă ne plac hainele foate elegante, dar mai degrabă când le vedem purtate de alții. ☺ Voi cum sunteți? Ce fel de haine preferați și de ce?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*