Fotojurnal: Somnul părintelui când doarme în același pat c-un copil

Noi dormim cu Mark în pat. Nu, Mark doarme cu noi în pat. Pe rând, căci orice părinte știe că atunci când dormi c-un copil, somnul tău nu e somn, ci este o vânzoleală continuă din partea lui și o rugăciune continuă din partea ta să nu îți iei vreo lovitură fatală. Lovituri îți vei lua multe, speri doar ca niciuna să nu lase semne. Prea adânci.
Într-o noapte ca toate celelalte, în care eu încercam să elimin presiunea asupra ficatului meu, presiune exercitată de cele două tălpi ale copilului, mi-a venit ideea să reconstitui o noapte (sau o parte dintr-o noapte) de-a noastră în imagini. Sper să vă amuze. Deși, pentru mulți, va fi un fel de râsu-plânsu. De ce? Priviți:

IMG_3157 branded

Așa se împarte patul cu un copil: el ia totul și tu poți aveal iniștit restul. Multor părinți le este frică să nu pice copilul din pat. Mi-e mie frică să nu pic și a patra oară din pat.

IMG_3176 branded

Copil dormind perpendicular pe părinte și unindu-se cu el exact în dreptul ouălelor.

IMG_3182 branded

Cutezanța de a dormi cu tot corpul în interiorul patului are întotdeauna un preț…

IMG_3196 branded

“Dubla Markegiană”: talpa stângă amorțește corpul prin lovitura aplicată “sub centură”, în timp ce talpa dreaptă înnăbușă căile respiratorii.

IMG_3202 branded

Somn presărat cu miresme.

IMG_3204 branded

Se știe că dacă îți acoperi gleznele, e ca și cum ai dormi învelit cu totul. Poziție de somn specifică iernilor geroase când se strică centrala de apartament.

IMG_3208 branded

De ce ești, tată, cârcotaș? Uite, ți-am dat toată plapuma și m-am așezat și eu peste tine, să nu-ți fie frig în nopțile toride de vară.

IMG_3215 branded

Somn lin pe-un colț de pat, tablou c-o natură vie și cu una semi-moartă.

IMG_3224 branded

Când te trezești speriat că nu vezi copilul lângă tine.

Ne-am distrat toți trei în această dimineață, jucându-ne și râzând la această ședință foto, home made by The Zamfirs. Le mulțumesc Lui Mark pentru răbdare și felul în care și-a intrat în rol și Iuliei pentru pozele astea mișto făcute cu telefonul.

1 Comment

  1. Adevarat! Ma gandesc ca si eu am fost mic si faceam la fel! Mai rau, ma trezeam primul si il trageam pe tata de nas, de urechi, de pleoape. Acum imi dau seama ce rau era! Stii cum este sa iti bege cienva un degetel mic si subtire in nas? Iti ajunge pana la sinusuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*