De azi in 14 zile

De azi in 14 zile avem sansa unui nou inceput. Pentru noi si pentru altii. Si desi fiecare dintre noi stie ca va face ce depinde de el, nu avem aceeasi siguranta cand vine vorba de ceilalti.

De azi in 14 zile, vom iesi din casa pentru un om. Pentru a face o schimbare. Nu stim daca o sa reusim, nu stim daca vom avea castig de cauza, dar stim ca vrem sa incercam. Si o sa incercam.

De azi in 14 zile s-ar putea sa fie cald sau frig. Sau soare, sau ploaie, sau ninsoare. Dar noi tot ne vom mobiliza. Ne-am promis noua insine asta si nu vom ramane in casa doar pentru ca “va ploua cu galeata” sau va fi cea mai friguroasa zi a anului.

De azi in 14 zile avem si varianta sa nu facem nimic. Sa consideram ca nu este problema noastra, ca e de datoria altora sa faca ceva. Ca noi am mai incercat si n-a iesit cum ne-am dorit. Se poate sa alegem si varianta asta. Dar ar fi pacat.

De azi in 14 zile ne vom alege Noul Presedinte. Si da, sper sa iesim cat mai multi la vot, si azi si peste 14 zile. Dar sa stiti ca pana acum eu v-am povestit despre Mihnea.
Pentru ca de bine, de rau si indiferent cine va iesi Presedinte, eu am o familie si cativa prieteni care stiu ca ma vor ajuta orice s-ar intampla. Insa in acest moment, ajutorul pe care familia si prietenii lui Mihnea i-l pot oferi lui, nu este de ajuns. Si Mihnea ar putea sa moara. Indiferent cine va iesi Presedinte.

Mihnea sufera de leucemie acuta limfoblastica de tip L1 cu precursor B si are nevoie URGENTA de tratament la o clinica din Italia. Si sa nu aveti niciun dubiu: oricine iese Presedinte, n-o sa faca nimic pentru Mihnea. In schimb noi putem sa facem ceva: putem, pe 16 noiembrie, sa alergam pentru Mihnea.

Nu stiu daca ce vom face noi pentru Mihnea va fi de ajuns. Nu stiu cati bani vom reusi sa strangem. Nu va pot spune ca stiu pentru ca nu stiu.
Dar va pot spune ceva ce stiu si am mai vazut: ca uneori e nevoie de un om. Si inca unul si inca unul si inca unul si inca unul pentru a schimba ceva ce la un moment parea ireversibil.
E valabil cand vine vorba de alegeri. Si cu siguranta e valabil cand e vorba de un copil lovit de o boala necrutatoare.

Asa ca de azi in 14 zile eu voi face ceva. Pentru mine, pentru ai mei si pentru altii. Voi merge la vot. Si la o alergare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*