Cred in miracole

Cred ca fiecare parinte are o frica legata de venirea pe lume a copilului sau. Nu, adica stiu ca avem cu totii mai multe frici, dar una cred ca este pentru fiecare dintre noi FRICA. De la “sper sa fie sanatos”, trecand prin “sper sa ma iubeasca” si mergand pana la “sper sa fie al meu”, cu totii suntem terifiati de ceva in timpul sarcinii.
La mine, FRICA a fost “sper sa ii placa vocea mea”. Nu, nu, daca e sa fiu complet cinstit cu mine, FRICA a fost “sper sa nu il sperie vocea mea”. Dati-mi voie sa va explic.
Am vocea unui magar care este in permanenta suparat si ragusit. Cei care ma cunoasteti, stiti ca tocmai am fost foarte bland cu mine insumi. Cei care nu ma cunoasteti, credeti-ma pe cuvant. Haideti sa va dau 2 exemple ca sa stabilim exact despre ce vorbesc:
1. Cand sunt rugat sa vorbesc in soapta si incep sa fac asta, interlocutorul se uita la mine cu repros si imi zice “pai nu te-am rugat sa vorbesti in soapta?”
2. Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa mi se para ca vorbesc normal, ba mai mult, sa vorbesc normal incercand sa fac o gluma si cineva sa imi zica “bine, facem cum vrei tu, dar nu trebuie sa te superi asa de tare”
Mi se pare deci ca aveam toate motivele sa fiu terifiat. Apoi, la 3 zile de la nasterea lui Mark s-a intamplat miracolul. I-am cantat. Nu, nu acela a fost miracolul. Acela a fost doar un gest disperat cand toate celelalte actiuni dadusera gres. Miracolul a fost ca s-a linistit. Mark a adormit in timp ce eu ii cantam. Si nu a fost o adormire de genul “mama, a-nceput asta sa-mi cante, hai sa adorm repede, ca e nasol rau si nu pot sa-i spun asta ca pare sa fie tata”. Nu, s-a linistit si incet incet a adormit.
I-am cantat mult lui Mark in primul lui an de viata. I-am povestit si mai muuuuuuuuuult. Azi vorbim muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult. Si din cand in cand ii mai si cant. Si da, frica mea a disparut. Copilului meu nu ii este teama de vocea mea. Minunat!

Iata de ce cred eu in miracole. Si pentru aceia dintre voi care, pentru ca nu ma cunoasteti, spuneti in aceste momente “Asta nu e nicio dovada ca se pot intampla miracole!”, va spun ceva, dar in soapta: MAI VORBIM CAND NE-OM AUZI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*