Cine este Dani si ce vrea de la mine?

Habar n-am cine este Dani Beja. Iar el chiar nu mi-a cerut nimic niciodata. Dar, pentru ca asa e viata asta frumoasa, datorita lui Tudor am sansa, alaturi de cat mai multi dintre voi sper, sa-i fiu de folos.
Dani are 14 ani, este elev in clasa a 7-a, premiant si viseaza sa mearga la facultate. Foarte frumos, dar nimic extraordinar pana aici. Doar ca, la 7 luni, a fost diagnosticat cu:
1. tetrapareza spastica
2. retard sever neuromotor
3. atrofie nerv optic partiala – strabism divergent.
A inceput sa vorbeasca pe la 4 ani. La 6 ani a suferit o interventie chirurgicala la picioare , la 10 ani o interventie oftalmologica si una chirurgicala la Chisinau , gimnastica medicala , terapie si tratament neurologic.

Cam astea sunt, pe scurt, faptele despre Dani. Dar povestea lui frumoasa eu am aflat-o de la Andra, mama lui Tudor, si m-am gandit ca ar fi cel mai bine s-o las pe ea sa va povesteasca si voua:

L-am cunoscut din întâmplare, la un botez unde DJ-ul dădea non stop dedicații pentru un “Dani”. M-am uitat atent, crezând ca e un om cu bani si am văzut un băiat ce canta alături de formație toate melodiile.
Abia mai târziu mămica lui a venit la noi sa ne incurajeze, văzându-l pe Tudor așa cum era Dani mic. M-a încurajat sa merg să-l vad si sa stau de vorba cu el. Am mers de rusine, pentru ca in general evit sa vad copii cu același diagnostic; in general sunt dintr-o situație dificila si nu vreau să-mi fac rău. Când Dani a deschis gura am crezut ca il aud pe Dumnezeu. Vorbește atât de corect, de clar si frumos … Încât in acel moment am știut ca si Tudor poate fi bine. Este premiant la școală, printre copii normali si visează sa termine facultatea. Este încă in cărucior. Merge foarte greu, asta încercam sa rezolvam si noi, si mai nou voi.

Ce-si doreste Dani? Din nou, cel mai bine ar fi sa-l las pe el sa va povesteasca:

Bun, acum 2 saptamani v-am rugat sa-mi dati 1 leu pentru Tudor. Iar voi ati facut mai mult decat atat: ati donat 120,000 de ron si ati dat speranta unei familii.
Iar aceasta familie, fiind minunata, a inteles ce simplu si frumos este sa faci o bucurie altuia. Asa ca s-au hotarat ca orice leu donat in plus fata de cei 120,000 sa mearga catre Dani.
De ce? Pentru ca la ora actuala familia lui Dani nu mai are bani nici macar pentru terapiile zilnice pe care el ar trebui sa le faca. Mai mult, medicii si kinetoterapeutii le-au recomandat o noua interventie. Astfel incat, Andra, Mihai si Tudor s-au hotarat sa incerce sa ii ia cu ei pe Dani si pe mama sa in Turcia acum, pe 23, pentru un consult de specialitate si eventual, o programare pentru o interventie care l-ar ajuta pe Dani atat de mult.
Andra imi scria in continuare:

De atunci nu l-am mai văzut, nu am mai vorbit, dar când m-am gândit la banii care se strâng in plus, el mi-a venit primul in minte . Probabil e șansa lui, așa cum este șansa lui Tudor.
Poate e felul meu de a-i multumi pentru ca prin simpla lui prezenta, acum mult timp, acest băiat mi-a dat curaj sa sper ca intr-o zi si Tudor va fi bine.

Nu stiu despre voi, dar eu voi lupta cat si cum voi putea pana pe 19 decembrie pentru a strange cat mai multi bani si pentru Dani. Sa ne propunem sa incerc sa ajutam un copil si sa sfarsim salvand doi mi se pare cel mai frumos cadou de Craciun. Pentru ei, dar mai ales pentru noi.

Asa ca, imi dai, te rog, 1 leu pentru Tudor? Si iti promit ca el, Dani, eu sau poate…..un strain va  gasi o modalitate grozava prin care sa-ti multumeasca pentru gestul tau.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*