Ce NU voi face în această vacanță neprevăzută

1. Nu-l voi face pe copil să se simtă ca o corvoadă, ca și cum ar fi vina lui că s-a întâmplat asta.
2. Nu voi da vina pe autorități pentru decizia luată, mi se pare cea corectă.
3. Nu-mi voi da ochii peste cap pe 22 când vor anunța prelungirea închiderii școlilor, mi se pare mult mai sănătos să mă obișnuiesc cu gândul că așa va fi până după Paște.
4. Nu vom sta în izolare, dar vom evita aglomerările.
5. Nu voi evita discuțiile despre coronavirus cu el. Deja discutăm despre asta în casă, îi povestesc ce se întâmplă, care este situația, cum evoluează etc. Mi se pare important să înțeleagă că este o situație excepțională și că trebuie, cu toții, sâ învățăm să trăim cu ea.
6. Nu-i voi intrezice să se vadă cu prietenii lui. Pe de o parte, cel mai probabil, voi găsi formule cu prietenii mei cu copii să stăm cu rândul cu ei. Pe de altă parte, cum spuneam, nu am de gând să intrăm în izolare completă.
7. Nu îmi fac niciun fel de gânduri că nu va rupe ecranele în două. Atâta timp cât nu este o vacanță planificată, deci noi, părinții, avem de făcut și altele, mi se pare important să am niște așteptări realiste.
8. Nu voi irosi această situație în relația mea cu el. Adică dacă tot o să stăm mai mult decât de obicei împreună, voi profita pentru a face lucruri împreună, a ne conecta, a povesti lucruri importante.
9. Nu mă voi panica și nu-l voi panica.
10. Nu o să mă plâng că e greu. Mint, asta o să fac, dar o făceam oricum, e unul dintre motivele pentru care mă citiți. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*