Ce fel de valize iei în vacanță în funcție de vârsta copilului?

Ce fel de valiză iei când copilul are 0 – 2 ani?
În acest caz, tipul de valiză se numește “Toată casa”. Și nu, nu este o figură de stil. Și nici nu este singura valiză pe care o vei căra după tine, căci pe lângă toată casa, vei mai lua și extra medicamente, extra mâncare de copii cât să vă ajungă 5 ani în caz de război nuclear, extra scutece cât să vă rămână și dacă copilul nu face altceva decât să se c@ce 10 zile nonstop, extra creme de soare.Practic, pe lângă toată casa, mai luați o dată toată casa.

Ce fel de valiză iei când copilul are 2 – 4 ani?
În acest caz, nu vei lua o valiză, ci foarte multe papornițe. Multe rău. Copilul a început să meargă de ceva vreme și de atunci tot merge. Și se joacă nonstop. Și se plictisește repede. Așa că trebuie să aveți la voi toate jocurile și jucăriile care-i plac și nu-i plac că, cine știe?, poate încep să-i placă. Așa că veți avea papornița cu jucăriile de plajă, papornița cu jucăriile pentru statul în fața hotelului, papornița cu jocurile de mașină, de cameră, de masă, de sub masă. Sigur, la asta se va adăuga și valiza “Toată casa”, cea intermediară, nu aia mare ca atunci când e copilul mic de tot.

Ce fel de valiză iei când copilul are 4 – 6 ani?
În această perioadă, începi să mai renunți la lucrurile absolut ne-necesare, astfel că plecând vara nu mai iei cu tine (și cănd spun “cu tine” mă refer la mame, aici, ca să n-avem discuții, da?) și UGG-urile, căciula în caz că se face seara mai răcorică, pilota și mai știu eu ce. În continuare, mașina voastră se simte batjocorită atunci când terminați de încărcat toate catrafusele.

Ce fel de valiză iei când copilul are 6 – 8 ani?
Asta este perioada când începi să mai uiți lucruri acasă. Dar nu știu cum se face, că mereu “se uită” doar chestiile tatălui. De exemplu, slipul și șlapii, dacă se pleacă la mare. Sau chiloții. Sau șapca aia pe care soțul chiar te-a rugat în mod expres să nu o uiți, fiind obiectul lui favorit. Important este că una dintre părinți, precum și copilul, sunt în continuare pregătiți să trăiască relativ confortabil într-o lume post apocaliptică, cu tot ce ați luat după voi.

Ce fel de valiză iei când copilul are 8 – 10 ani?
Aici deja ați început ca fiecare membru al familiei să aibă propria valiză. Mă rog, valizoi în cazul mamei, celălalt valizoi în cazul copilului și o borsetă în cazul tatălui. Problema este că ia ghiciți ce nu s-a schimbat? Exact, fiecare cu valiza lui, dar nu fiecare își cară valiza lui. De cărat, tot masculul alfa, așa cum își mai spune doar el.

Ce fel de valiză iei când copilul are 10 – 14 ani?
Copilul e în perioada pre-adolescentă, deci oricum vă certați nonstop până în ultima secundă a plecării, drept pentru care nici nu mai știi ce ai împachetat sau dacă chiar ai împachetat ceva folositor. Important în această perioadă este să ai la dispoziție cardul, nu valiza, ca să poți cumpăra de acolo, din vacanță, chestiile necesare. Și când spun necesare, sigur că mă gândesc la rochițele și fustițele și săndăluțele ce vor fi fost la reduceri și pe care e musai ca familia respectivă să le aibă în garderobă. Nu?

Ce fel de valiză iei când copilul are peste 14 ani?
Aici e important să realizezi că dacă mai vine copilul cu voi în vacanță înseamnă că ați făcut o treabă al naibii de bună ca și părinți. Bravo! Chiar meritați felicitări. Și niște valize noi, bineînțeles, cele vechi s-au cam stricat, căci unul dintre voi nu a fost foarte atent când le-a cărat singur pe scări, în sus și în jos, și le-a cam lovit și zgâriat. Ce să-i faci, nimeni nu e perfect? Poate doar bluzița aia de la reduceri.

PS: Poza din titlu e cu mine, din prima vacanță cu cel mic. N-arătam prea rău și se vede de la o poștă cât de bucuros eram că plecam în vacanță, nu?

🙂

Vacanță frumoasă tuturor!

Sursa foto: http://www.freakingnews.com/Man-with-Lots-of-Luggage-Pictures-63752.asp

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*