Când poliția intervine în forță pentru a duce un copil nevaccinat, cu febră mare, la spital

S-a întâmplat în Chandler, Arizona, prin februarie, iar zilele trecute Poliția din acea localitate a dat publicității înregistrarea intrării în forță în casa acelor oameni. Pe scurt, părinții unui copil de 2 ani, nevaccinat, s-au prezentat la o clinică de medicină alternativă pentru că băiatul lor avea febră foarte mare. Doctorul de acolo, fiindu-i teamă că acel copil ar putea avea meningită, le-a spus să meargă la spital. Ei au refuzat să facă acest lucru și s-au dus acasă. Doctorul a alertat Autoritatea Sanitară, iar oamenii de acolo au încercat și ei să-i convingă pe părinți să meargă la spital. Când s-au lovit de același refuz, au sunat la Poliție. Polițiștii au încercat și ei cu vorba bună, dar, surpriză, părinții nu au vrut să audă. Polițiștii le-au spus că vor folosi forța, pe părinți nu i-a interesat. Așa că într-un final, Poliția a dat buzna în casă, a luat toți cei trei copii ai familiei (toți nevaccinați), i-a dus la spital, s-a asigurat că toți sunt înafara oricărui pericol și apoi i-a plasat la niște familii, nemaipermițând părinților să-i aibă în grijă, cel puțin pe moment. După 2 săptămâni, copiii au ajuns în grija bunicilor. Poliția și-ar dori ca părinții să fie acuzați de neglijență, dar asta urmează să decidă un procuror. Mai multe detalii găsiți pe net la o căutare despre caz, eu am citit mai multe aici.

Bun, sunt 2 aspecte care merită discutate:

1. Noi ne-am vaccinat copilul și recomandăm tuturor să facă același lucru. Am și prieteni care au ales să nu îi vaccineze pe cei mici, ceea ce este o greșeală din punctul meu de vedere, pentru că probabilitatea demonstrată științific ca ei să se îmbolnăvească de ceva grav este mult mai mare. Adică e un risc pe care nu înțeleg de ce vrei să ți-l asumi, atâta vreme cât toate studiile serioase arată că nu există nicio cauzalitate directă între vaccinare și îmbolnăviri grave ulterioare la copil sau apariția unor tulburări (de autism, de exemplu). Datorită vaccinurilor am reușit să eradicăm boli sau să le transformăm din mortale în vindecabile și, încă o dată, nu înțeleg de ce ai alege să riști, nu înțeleg care sunt beneficiile. Dar, în cazul de față, asta este doar prima parte a problemei.

2. Partea a doua, mult mai gravă, este ca atunci când un doctor îți recomandă să duci copilul la spital, tu să refuzi să faci asta și să te duci acasă, sperând ca el să se vindece cu tratamentele alternative pe care le folosești tu. Motivul acestor părinți este că le-a fost frică să nu ajungă la spital și doctorii să le vaccineze copilul sau să îi acuze de ceva pentru că nu era vaccinat, deși înțeleg că în Arizona ai dreptul să alegi să nu faci vaccinul. Dar între a nu face vaccinul și a nu duce copilul la spital când are febră 41 mi se pare că e un drum extrem de lung care iată, se poate încheia cu Poliția dând buzna peste tine la 1 noaptea și speriind copiii care nu înțeleg ce li se întâmplă.

Și acum să vă întreb pe voi ce părere aveți despre acest caz și despre o astfel de situație în general? Ar trebui să aibă dreptul Statul să intervină sau decizia părinților ar trebui să fie sfântă? Au greșit polițiștii și cum ar fi putut proceda altfel și mai bine? Într-un astfel de caz sau, mai corect, în ce cazuri ar trebui ca un părinte să fie decăzut din drepturile sale și să îi fie luat copilul pentru a fi în siguranță chiar dacă nu este lângă părintele său?

Sigur că, sub impulsul momentului, putem da niște răspunsuri. Iar eu cred, din ce am citit cel puțin, că polițiștii au procedat corect. Cred că vine o vreme când știința și evoluția care ne-au adus până aici să-și spună cuvântul, chiar dacă tu nu crezi că e bine. Și mai cred că nu devii părinte doar pentru că dai naștere unui copil. Devii părinte când înțelegi că ești responsabil pentru viața acelui copil și faci tot ce e mai bine pentru el, chiar dacă asta contravine uneori, cu valorile sau părerile tale.

Voi ce credeți?

sursa foto: https://www.nbcnews.com/news/us-news/police-raid-arizona-home-over-child-high-fever-shows-limits-n988921

3 Comments

  1. Citisem știrea pe un site din afara, când a apărut, și țin minte ca parinții nu au mai dus copilul la spital pentru ca febra ii scăzuse și cică se prezenta ok. Nu mai suna știrea chiar a “nebuni antivaccin opriți de la a-și omori copilul”. Dacă e cazul asa, mi se pare abuziv sa li se ia copiii pentru asta. Ale mele sunt vaccinate, sunt pro-vaccin, dar nu sunt sigura ca eu m-aș fi mai fi dus cu el La spital dacă se simtea mai bine. Contează tare mult și detaliile zic.

  2. Din punctul meu de vedere, politia a actionat abuziv. Nu am citit mai multe despre caz, dar m-am pus instantaneu in pielea acelor parinti si mi s-a facut frica. Si eu am copiii vaccinati. Nu stiu, mi-ar fi frica sa judece cineva pentru mine ce e mai bine pentru copiii mei. Apropo, s-au adeverit suspiciunile doctorilor, suferea de meningita?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*