Ajutor pentru Vlăduț

Vlăduț este un băiețel de 6 ani recent diagnosticat cu neuroblastom şi alte două tumori la plămâni. Habar nu am ce înseamnă asta, dar am citit că părinții lui trebuie să strângă 500,000 de dolari pentru a-l putea opera și trata în
Israel. 500,000 de dolari! Adică trebuie să fie ceva foarte, foarte grav. Și, din suma asta, e nevoie urgent de 120,000 pentru a-l interna cât de repede se poate.

Șansa lui? Niște străini care să doneze acești bani, pentru că părinți nu au de unde.

Da, știu, și eu am avut aceeași senzație ca și voi: că mereu aceste cazuri apar când nu ai niciun chef de ele. Când voiați și voi să intrați în spiritul Crăciunului și să vă bucurați de puțină liniște, după un an lung și poate greu. Să vă lase toată lumea în pace, că meritați aceste lucru. Da, da și eu simt același lucru de câteva săptămâni deja. Doar că apoi am încercat să mă gândesc cum ar fi…nu, n-am putut. Pur și simplu creierul meu a refuzat, a început să viseze la meciuri de baschet și salată de boeuf.
Părinții lui Vlăduț nu își permit acest lux, să nu se gândească la o asemenea posibilitate, pentru că ei trăiesc de-adevăratelea acest coșmar.

Și acum vin eu și vă spun: fiecare dintre noi are două posibilități, la fel de valabile din punctul meu de vedere. Prima este să închidă acest articol acum (dacă n-a făcut-o deja) sau orice altă știre legată de Vlăduț. Nu ne putem implica în toate cauzele despre care auzim. Avem și noi belele noastre. Da, dacă simți asta, e ok, sunt sigur că ai ajutat alți copii cu alte ocazii și probabil că o s-o mai faci.

Dacă însă deja ai ajuns să citești și acest paragraf, înseamnă că ceva nu îți dă pace, așa cum mi s-a întâmplat și mie. Ceva înăuntrul tău nu te lasă să nu faci ceva pentru Vlăduț. De ce pentru el și nu pentru alții? Habar nu am să răspund la această întrebare. Știu doar că de fiecare dată nu e nevoie de toți, ci de o parte din noi. De exemplu, acum ar fi nevoie ca 50,000 de oameni să doneze fiecare 10 dolari pentru acest copil într-unul din conturile de mi jos:

Circiu Elisabeta Paula
Codul IBAN pentru contul curent deschis in RON la UniCredit Bank este RO56BACX0000003158410004
Codul IBAN pentru contul curent deschis in EUR la UniCredit Bank este RO29BACX0000003158410005
SWIFT code: BACXROBU
Puteți dona și accesând linkul: https://gogetfunding.com/vladut/

Vlăduț are nevoie de doar 50,000 de oameni care să îi transforme Crăciunul lui 2018 într-unul plin de speranță. Nimeni nu poate garanta ce se va întâmpla în Israel. Dar n-ar fi păcat să nu aibă șansa să ajungă acolo? Sau, de fapt, n-ar fi grozav să le facem toți lui Vlăduț și părinților săi, cel mai frumos cadou de Crăciun?

Nu știu câți oameni au donat sau vor dona 10 dolari. Știu doar că eu sunt unul dintre ei. Și mi-ar plăcea să fii și tu. Și împreună să scriem o poveste minunată de Crăciun pentru un copil. Asta chiar ar fi tare!

4 Comments

  1. O campanie prin care să se poată dona on-line se poate iniția? Ar fi mai ușor decât să depui intr-un cont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*