13 obiceiuri devenite tradiționale de Paște, la români

1. Ținutul postului cam 2 – 3 zile pe săptămână. Că, na, tre să conteze și asta, nu?
2. Devalizarea supermarketurilor: singurul moment din an când coada de la Auchan e mai mare ca cea de la Arsenie Boca. Nu de alta, dar în Prima zi de Paște urmează…:
3. …Vizita la spital, cu toxiinfexție alimentară și/sau comă alcoolică.
4. Achiziționarea celei mai șmechere lumânări de pe piață ca să fii invidia întregii biserici. Asta e ca achiziționarea celui mai mare buchet de flori în prima zi de școală.
5. Vopsitul părului la coafor + mani + pedi + ce-o mai fi nevoie. De vopsitul ouălelor se ocupă bunicile și/sau Mega Image.
6. Folosirea mai frecventă a Bibliei. Ca în expresia Tu-ți Biblia mă-tii cu cine te-a-nvățat să conduci, băi, boule!
7. Rugatul în gând în noaptea de Înviere să se termine slujba mai repede, să ajungi și tu acasă să bei un pahar și să mănânci niște drob. Plus că n-ai timp de pierdut, vezi punctul 3.
8. Trimitea de sms-uri lungi și plictisitoare.
9. Selfie în curtea bisericii.
10. Selfie în curtea bisericii cu popă în fundal.
11. Umplerea cutiei cu scrisori cu felicitări de la primari. Mă rog, ăia puțini, care mai sunt.
12. Mărturisirea tuturor păcatelor în Vinerea Mare, la o partidă de poker cu băieții. Cu miză dublă, că o dată-i Paștele pe an!
13. Așteptarea cu sufletul la gură a Iepurașului, acest personaj creștin care apare clar în povestea răstignirii și învierii lui Iisus.

Sursa foto: www.123rf.com

2 Comments

  1. citeam de pe telefon si nu apar diacriticele asa ca la ultimul punct mi-a iesit iepurasul cretin:)))) tot pe-acolo :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*