100 pentru 1

1. 5. 10. 50. De bani. Acestea sunt monedele noastre. Da, știu, ți-a luat un pic să înțelegi despre ce e vorba, că nu le dai atenție niciodată. De cele mai multe ori le lași pe tejghea. Sau, dacă le iei, le uiți prin mașină, prin pantaloni sau prin casă. De cele mai multe ori te enervează când le auzi zornăind prin haine și ți-e rușine să le scoți să plătești cu ele. Nu se face.
Ba mie mi s-a întâmplat să le ofer vreunui cerșetor și să se uite ăla la mine de zici că îl înjurasem de mamă.
Monedele sunt o chestie cel puțin nefolositoare, dacă nu chiar enervantă.

Sau nu. Monedele pot fi niște bucăți de metal care pot înfăptui minuni. Da, da, ele, pe care de atâtea ori le uităm pe sub scaune de mașină, prin vreun pantalon băgat în mașina de spălat, prin vreun buzunar de cămașă sau prin vreun bol “special” de unde nu le mai luăm, de fapt, niciodată, ele îi pot ajuta pe copiii români să se vindece de cancer.

Nu singure. Singure rămân aceleași chestii enervante. Dar multe, foarte multe dintre ele puse împreună, reprezintă o forță. O forță care poate schimba destine, le poate transforma din niște povești triste în povești cu final fericit. Asta credem noi și asta ne-am propus să vă arătăm și vouă pe 13 iunie.

Cine suntem noi? Suntem Asociația 1 Leu care și-a propus să strângă leu cu leu suma de 80,000,000 de lei necesară construirii și dotării primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Un spital unde să tratăm și să vindecăm cancerul la copii.
În acest proiect al nostru, noi credem cu tărie că fiecare leu contează. Că fiecare ban contează. Că fiecare 5, 10 sau 50 de bani contează.

Așa că pe 13 iunie ne-am propus să strângem minim 100 de kilograme de monede pentru acest spital al nostru, al tuturor. Monedele mele și ale tale, ale vecinilor si rudelor, ale bogaților și ale săracilor. Monedele noastre magice care, prin construcția acestui spital, îi pot ajuta pe copiii noștri să se vindece de cancer.

Eu mi le-am cântărit pe ale mele. Însumează 1,5 kilograme (1501 grame mai exact) și vreo 50 de lei (nu pot să vă spun cu exactitate pentru că sunt și câteva monede de 1, 2 și 5 eurocenți). Monede care stăteau degeaba, unele de foarte mulți ani, în bolul de monede. Știi care, că probabil ai și tu unul acasă, în mașină sau la servici. 1LEU - poster 100kg 210x297-01
Vino cu el pe 13 iunie în Parcul Unirii din București și donează-l Asociației 1 Leu. Vino cu el să vezi și să simți cum niște monede pe care în mod normal nu dai 2 bani pot oferi poate cel mai de preț lucru de pe lumea asta: speranță. Speranță că o să fie bine. Speranță că nu ești singur. Speranță că trăiești într-o țară cu oameni cărora le pasă de tine și de copilul tău bolnav. Speranță că e nevoie, de fapt, doar de noi și de câteva amărâte de monede de la fiecare să ne făurim singuri destinele.

Știu, sună hilar: cum să te ajute un pumn de monede să contruiești un spital? Și dacă tot vorbim de vise nebunești, cum să strângi 80,000,000 de lei?
Dar, dacă tu crezi asta, lasă-mă să te întreb și eu ceva: ce ai de pierdut? Ce pierzi donând câteva monede pe care oricum nu le folosești, unei Asociații? Dar, mai ales, lasă-mă să te întreb asta: nu ți-ar plăcea să știi atunci când vei citi că spitalul e gata (în privința asta, să n-ai vreun dubiu, noi îl vom construi mai devreme sau mai târziu) că poate o cărămidă, un halat sau o pernă le-am cumpărat din monedele tale?

Dacă vrei să donezi o monedă sau mai multe sau și dacă nu vrei, te așteptăm pe 13 iunie în Parcul Unirii să fii alături de noi și să vedem împreună câte sute de kilograme de monede reușim să strângem pentru spitalul copiilor.
Căci așa vom construi acest spital: Om cu om. Leu cu leu. Ban cu ban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*