Scrisoare catre 1 Leu

Stimate Leu,

Imi inchipui ca esti necajit. Atunci cand te vezi cu omologii tai europeni (1 euro, 1 lira sterlina, 1 franc elvetian) sau chiar cu cel american, toti rad de tine si iti spun ca esti atat de “mic”.
Nici in Romania nu are cum sa-ti fie mai bine. Nu prea poti fi folosit nicaieri de unul singur, nimanui nu-i pare rau daca te pierde. Mai mult, e chiar contraindicat ca cineva sa te foloseasca pentru a oferi o “atentie”, acest lucru nu ar face decat sa atraga mania celui care o primeste.
Iar atunci cand esti lasat bacsis, nu de putine ori te trezesti mototolit in pumnul cuiva sau, si mai rau, aruncat in dispret catre cel care a indraznit sa te ofere.
Ce sa mai o lungim, te simti neinsemnat. Mai rau, te simti fara valoare.
Dar sa stii ca te simti asa doar pentru ca, pana acum, asta ti-au spus altii si nu pentru ca acesta ar fi adevarul. Cand toata lumea iti spune ca esti “mic”, indiferent ce simti tu, ajungi sa crezi ca esti mic.

Dar sa stii ca nu esti asa. Esti mult mai mare decat ti-ai inchipuit vreodata. Si ai cel putin 3 motive sa te simti extrem de mandru si de important:
1. In primul rand ai reusit cumva, nu stiu cum, impreuna cu alti 130,000 de “gemeni” de-ai tai sa va adunati in conturile lui Tudor. Si adunandu-va acolo, ati reusit sa ii oferiti sansa unei vieti mai bune, unei vieti care acum 22 de zile parea, in cel mai bun caz, atat de departe. Si nu doar lui, ci si lui Dani.
2. Apoi i-ai aratat fiecarui om, oricat de bogat, sarac, tanar, batran, vesel, trist ar fi fost el cat de mult bine se poate face cu tine. Le-ai redat tuturor increderea ca, atunci cand vrem, o suma nu mai este o problema, ci doar un obiectiv de atins si, in cazul acesta, de depasit.
3. Si poate cel mai important, pe masura ce v-ati strans acolo, leu cu leu, ati reusit sa puneti in miscare cel mai important, cred eu, resort al omului: credinta. Credinta ca oamenii sunt buni si ca trebuie doar sa le dai o sansa sa-ti arate acest lucru, credinta ca putem sa ne indeplinim visele atata timp cat credem in ele tare tare si nu le abandonam cand dam de greu, credinta ca poate fi mai bine, credinta in ceva mai presus de noi.

Iar in ceea ce ma priveste pe mine, as vrea sa-mi cer scuze. Pentru ca am avut prea putina incredere in tine. Acum 22 de zile speram sa reusim sa va strangem laolalta vreo 10,000 de pui de lei. Iar voi v-ati strans de cel putin 13 ori mai multi Lei. Mi-ai facut cea mai frumoasa surpriza si pentru asta iti sunt recunoascator.

In curand vei ajunge printr-un virament bancar in Turcia. Te mai rog sa ma ajuti cu 2 lucruri: sa le intrebi pe suratele tale, lirele turcesti, cum se zice in limba lor Domnilor Doctori, va rugam sa aveti grija si sa-l faceti bine pe Tudor al nostru ca ne e drag tare baiatul asta!

Si sa nu uiti sa le povestesti ca in Romania sunt multi, foarte multi oameni minunati. Doar tu stii mii, poate zeci de mii, care s-au implicat sa-l ajute pe Tudor, fiecare cum a putut.

Sunt mandru de tine si de mine ca am facut asta impreuna. Si sunt convins ca drumurile noastre se vor mai intersecta.

Sarbatori fericite! Si multumesc!

Alex

2 Comments

  1. Îți mulțumesc si eu, draga cel-mai-bun-tata (al fiului tau si, asa cum ai demonstrat cu mărinimie, al oricărui copil care iți cere ajutorul!) pentru șansa de a fi o bucățică mica dintr-un “Bine” uriaș!
    Pe 23 e ziua mea de naștere și ziua in care se operează Tudor! Sper sa fie reusita lui cel mai frumos cadou al meu!
    Multumesc, multumesc, multumesc!

1 Trackback / Pingback

  1. JE SUIS… ca tot e la moda | Artistu.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*