1. Avem o relație disfuncțională, de tip “love&hate”: eu iubesc să îi cheltui, iar ei urăsc să stea prea multă vreme cu mine.
2. Știu că nu îmi aduc fericirea, dar aș fi ipocrit să spun că nu sunt nefericit când nu îi am.
3. Nu investesc deloc în această relație.
4. Îmi place să știu că sunt ai mei și sunt gelos uneori când văd că se duc la alții.
5. Uneori simt că trăim ca și cum mâine n-ar exista.
6. Îi prefer naturali, dar sunt ok și de plastic.
7. Ne întâlnim după ce muncesc mult pentru asta, rareori ne-am trezit împreună din noroc sau pură întâmplare.
8. Mă panichez când îi știu departe.
9. Au fost câteva momente foarte grele în care am avut mare nevoie de ei și nu au fost acolo. Nu cred că o să pot uita asta vreodată.
10. Am învățat cum să îi fac să vină la mine, nu am învățat cum să îi fac să și rămână.
11. Am simțit mereu că în relația asta, nu noi suntem cei care punem cea mai mare presiune. În cazul meu, acel cineva este banca.
12. Eu sunt cel posesiv în această relație, lor nu pare să le pese prea tare dacă sunt eu sau altul.
13. Mă sperie gândul că nu știu cum o să arate această relație peste 20 de ani.
14. Eu sunt cel care am alergat mereu după ei.
15. Mi-aș dori să avem o relație lungă, stabilă și bogată.
Se spune că ne este atât de frică să vorbim despre bani, încât am vorbi cu plăcere despre sex și/sau moarte, doar ca să ocolim acest subiect. Ceea ce în cazul meu este foarte adevărat, căci după cum ați citit, n-am putut să scriu altfel aceste adevăruri decât sub forma unor glume.
Tocmai de aceea îmi place să-i ascult pe alții, mai deștepți ca mine, povestind despre cum ar trebui să arate o relație sănătoasă cu banii. Sunt fascinat să ascult aceste idei și să mă gândesc care dintre ele mi s-ar potrivi și pe care aș putea să le pun în aplicare. Un astfel de exemplu sunt și cursurile de pe această platformă: www.dezvoltarefinanciară.ro, unde sub forma unor lecții simple și scurte poți afla multe lucruri interesante și care te fac să îți pui niște întrebări. În cazul meu, cel mai mult mi-a plăcut ideea că ar trebui să ne definim foarte bine și foarte detaliat scopul pentru care ne dorim bani și apoi să ne întrebăm nu o dată, ci de trei ori, De ce ne dorim acel scop?, oricare ar fi el. Dar sunt multe alte idei pe care le puteți descoperi singuri, pentru că, din ce știu, stăm foarte prost la capitolul cunoștințe și inteligență financiară și e important să învățăm lucruri noi și să încercăm să schimbăm anumite obiceiuri cu care am venit din copilărie sau pe care le-am dobândit ca tineri adulți. Pentru noi și pentru copiii noștri, căci poate așa îi ajutăm să facă mai puține greșeli ca noi. Și mai puțin costisitoare.
Voi ce relații aveți cu banii? 🙂
sursa foto: https://incont.stirileprotv.ro/
Leave a Reply