Povestea celor 3 defecte

Am fost o data ca niciodata eu. Si cum stateam eu linistit la botezul lui Mark, la un moment dat au aparut 3 ursitoare. Nu din cele pe care le poti angaja la pachet cu Minnie Mouse si Spider Man, ci ursitoare ursitoare. Iata in continuare stenograma intregii discutii dintre mine si ele:

Ursitoarele: Buna seara, cine este tatal baiatului?
Eu: Eu.
Ursitoarele: Cu parere de rau, va anuntam ca am sosit. Noi suntem ursitoarele.
Eu: Pai cum sa va para rau. Poftiti, haideti sa va conduc la baiat.
Ursitoarele: Vedeti dumneavoastra, in realitate lucrurile nu stau ca-n povesti. Si la noi, ca peste tot in lume, domneste “political correctness”-ul, egalitatea de sanse bla bla. Drept care, avem mandat sa il “inzestram” pe baiatul dumneavoastra cu 3 defecte.
Eu: Defecte? 3?
Ursitoarele: Da’ uitati cum facem, ca va vedem asa barbat frumusel si am auzit ca sunteti si destept. Va lasam pe dumneavoastra sa alegeti defectele.
Eu: Sa aleg eu defectele copilului meu? Dar mie mi se pare ca este perfect.
Ursitoarele: Ei, sigur, si porcul zboara. Haideti totusi, grabiti-va, ca mai trebuie sa ajungem si la altii.
Eu: Stati un pic sa ma gandesc, ca e totul atat de neasteptat. Bine, fie, daca trebuie si trebuie, primul defect as vrea sa fie ca Mark sa fie obsedat de munca.
Ursitoarele; Auziti, daca incepeti cu rahaturi de-astea de pus in CV-uri, ne suparam. Noi am zis defecte, nu aberatii de spus la interviuri de angajare.
Eu: Inteleg…deci banuiesc ca si incapatanat, mult prea cinstit, sincer in orice situatie, intolerant cu delasatorii ies din discutie.
Ursitoarele: ………..
Eu: Ok, atunci cred ca as putea accepta ca sa am un copil increzut.
Ursitoarele: Adica asa ca dumneavoastra!
Eu: Pai e frumos? Eu m-am luat de dumneavoastra ca sunteti batrane, cu parul nespalat si cu negi pe nas?
Ursitoarele: Fair enough. Dar de ce increzut?
Eu: Pai nu mai bine ii convinge el pe altii ca e destept, decat sa il convinga altii pe el ca e prost?
Ursitoarele: Nu stim, dom’le, eram doar curioase. Ok, increzut…bifat. Next.
Eu: Pffffff..si cred ca ar putea sa nu ii placa niciun sport.
Ursitoarele: Pai de cand e asta un defect?
Eu: Doamna! Eu sunt unul dintre cei 3 europeni din toate timpurile care se uita la baseball. Stiu jumatate din regulile de curling. Plang de fiecare data cand vad Rocky 6. Va dati seama ce ar insemna sa nu pot sa impartasesc toate acestea cu baiatul meu?
Ursitoarele: Mda, aveti dreptate. Neinteresat de sport…bifat. Si, ultimul defect?
Eu: Pai daca tot o sa fie increzut, n-ar trebui sa il deranjeze foarte tare un defect fizic. Si dintre astea as alege sa…cheleasca repede.
Ursitoarele: Si ce inseamna repede?
Eu: 35?
Ursitoarele: chiar va fortati norocul…
Eu: 30.
Ursitoarele: 27 e tot ce va putem oferi. Ok, am rezolvat aici. Sa fiti sanatosi si…ne mai vedem la urmatorul copil!
Eu: Sa ardeti in iad…adica drum bun!

Poate unii dintre voi si-au dat seama ca aceasta discutie nu a avut loc niciodata. ☺. Dar atunci cand mi-a venit ideea, mi s-a parut foarte interesant sa trebuiasca sa aleg eu ca parinte, care mi se pare ca minunea mea este cvasi perfecta, 3 defecte pentru el. Si, va spun sincer, ca m-am “perpelit” un pic pana sa ma hotarasc la 3. Dar da, cred si sper ca Iulia ar putea supravietui cu 2 increzuti in casa. Si cred ca si eu as putea supravietui cu un Mark neinteresat de sport. Iar daca o fi sa cheleasca…aici chiar mi se pare ca ursitoarele m-au lasat sa scap usor.

E greu sa admiti ca si copilul tau are defecte. Dar si mai greu cred, pentru el cel putin, e sa-ti inchipui ca ar putea fi perfect.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*