Ianuarie în istorie – date mai puțin cunoscute

Fiind foarte deștept, mă pricep și la istorie. De fapt, era și normal, având în vedere că tata este istoric. Ca și bunicul înaintea lui, care a fost strungar. Sau ca străbunicu’, care a fost ditamai țăranul. Cât despre stră-străbunicu’,vă pot spune cu siguranță că nimeni nu știe ce-a fost. Sau măcar cine-a fost, dar asta e o altă poveste.
Și pentru că știu atâtea lucruri legate de istoria asta frumoasă a omenirii, m-am gândit ca la fiecare sfârșit de lună să fac o trecere în revistă a principalelor evenimente întâmplate de-a lungul timpului în istorie. Sau în capul meu. După cum veți vedea, sunt atâtea lucruri care s-au întâmplat și de care habar nu aveați. Așa că vă mai spun doar atât: Cu plăcere! și vă invit să parcurgeți calendarul mai puțin cunoscut al lunii ianuarie: jan-14-rocky-mountain-winter-cal-1920x1080

1 ianuarie 100,000 î.C. : Homo Sapiens se trezește rupt în gură de oboseală după ce a petrecut Revelionu’ cu tovarășii săi la Fratelli Sapiens.

2 ianuarie anul 0: La vârsta de 8 zile, Bebe Iisus înfăptuiește prima minune: scapă singur de colici în doar 1 zi!!

3 ianuarie 1719: Soacra lui Daniel Dafoe îl anunță că se mută la ei de tot. Deloc întâmplător, în aceeași zi omu’ se apucă să scrie Robinson Crusoe, o carte (și puțin știu acest lucru) ușor autobiografică.

4 ianuarie 1978: Mă nasc eu. Mulțumesc frumos pentru urări și vă anunț pe această cale că accept și cu întârziere cadouri în bani și în natură.

5 ianuarie 100,000 î.C.: Homo Sapiens e mort de foame și știe că salariu îi intră abia peste vreo 20 de zile. Așa că se duce la Flinstonegară, în speranța că mama lui îi va trimite un pachet cu niște salată boeuf și sarmale.

6 ianuarie în oricare an: Moș Crăciun și spiridușii se trezesc din beție și se pregătesc să meargă la copiii ruși.

7 ianuarie în viitorul foarte îndepărtat: Sfântul Ion devine Sfântul Ion Iliescu, pentru a-l sărbători pe omul care a înfăptuit minunea de a trăi 347 de ani.

8 ianuarie anul 0: Bebe Iisus surprinde din nou și spune primele sale cuvinte la doar 2 săptămâni de la naștere. Acestea au fost: Ma……fericiți cei curați cu inima că aceia vor vedea pe Dumnezeu”.

9 ianuarie 214 î.C: Împăratul Qin Shi Huangdi oprește lucrările la Marele Zid Chinezesc în urma unei contestații depuse de străbunicul lui Burebista.

10 ianuarie 1493: Se naște Nicolaus Olahus, umanist şi istoric de origine română, arhiepiscop de Esztergom şi guvernator al Ungariei. Ahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!

11 ianuarie 40,000 î.C.: Omul de Cro-Magnon îl rupe cu bătaia pe fii-su care-a mâzgălit niște desene imbecile pe pereții proaspăt văruiți ai casei.

12 ianuarie pe vremea lui Adam și Eva: prima atestare a unei migrene la fix 2 secunde de la prima atestare a unei întrebări legată de disponibilitatea de a face sex.

13 ianuarie 100,000 î.C.: prima ninsoare din an. Deși utilajele de deszăpezire n-au fost inventate încă, lumea tot îl înjură pe Primarul Sapiens.

14 ianuarie anul 1876: Exasperat de discuțiile interminabile cu soția sa, Alexander Bell se jură că în maxim o lună va inventa un aparat care să-i permită femeii să vorbească cât și când vrea ea cu prietenele ei, numai să-l lase dracu-n pace pe el.

15 ianuarie anul 6500 î.C.: Tiri Plici cel Groaznic, un mare conducător canibal, își propune să devină un personaj important al istoriei omenirii.

16 ianuarie anul 6500 î.C.: Tiri Plici cel Groaznic este gătit la proțap de conaționalii săi și uite așa se duce pulii de suflet o idee măreață.

17 ianuarie în oricare an: Moș Crăciun se gândește la toate lucrurile altfel pe care le va face în anul cel nou. Și apoi intră în depresie.

18 ianuarie 30,000 î.C.: prima atestare a unor locuitori pe teritoriul actual al României.

19 ianuarie 30,000 î.C.: prima atestare a unei șpăgi oferite pe teritoriul actual al României.

20 ianuarie 1045: Un chinez inventează praful de pușcă. Nu se știe exact care, că și pe-atunci semănau toți între ei.

21 ianuarie 1924: ia naștere expresia “scapi de dracu’ și dai de tac-su” cu ocazia morții lui Lenin și venirea la putere a lui Stalin.

22 ianuarie 1889: Vincent van Gogh inventează selfie-ul.

23 ianuarie 2016: Mark Zuckenberg postează un selfie oarecare pe Facebook. Spre deosebire de van Gogh, el va muri foarte, foarte bogat.

24 ianuarie: O adevărată sărbătoare pentru poporul român, mai ales începând cu anul 1973 când s-a născut Adi de la Vâlcea.

25 ianuarie anul 0: Înfăptuind și ccea de-a treia minune la fix o lună de la naștere, Bebe Iisus pleacă singur într-o tabără de 7 zile, spre bucuria lui Iosif și disperarea Mariei.

26 ianuarie 1918: se naște un prieten foarte bun de-a lui Ion Iliescu, Nicolae Ceaușeșcu.

27 ianuarie 1804: Este publicată prima teză de doctorat din România sub îndrumarea Prof. Univ. Acad. Dr. Doc. Pinocchio.

28 ianuarie 1912: Moruj Areej, ultimul urmaș a lui Tiri Plici cel Groaznic este hotârăt să spună lumii povestea înaintașului său. Fără bani, dar dornic să ajungă în America, aude că se fac angajări pe cel mai mare și mai sigur vas construit vreodată, Titanicul.

29 ianuarie 100,000 î.C.: Primarul Sapiens este reținut pentru abuz în serviciu pentru că a dat aviz de funcționare Peșterii Primăriei deși nu avea două intrări, conform normelor ISU.

30 ianuarie 2016: Vă reamintesc că și astăzi mă voi bucura la fel de tare de cadourile scumpe primite de la voi.

31 ianuarie pe vremea lui Adam și Eva: se rostesc pentru prima oară în istoria omenirii cele 2 cuvinte care vor marca pentru totdeauna relația dintre un bărbat și o femeie: M-am îngrășat?

1 Trackback / Pingback

  1. Februarie în istorie – date mai puțin cunoscute | Cel Mai Bun Tata

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*