Fotojurnal: O după amiază de jocuri în familie

Noi nu suntem o familie care se joacă prea des board games. Asta poate și pentru că acum mulți, mulți ani, una dintre cele mai rele și mai faimoase certuri ale Iuliei cu mine s-a întâmplat în urma unui joc de canastă. Iar acum câteva luni ne-am luat din nou, de data asta la Mima. Ok, hai să spunem că board games-urile nu sunt punctul nostru forte. ☺ Așa că atunci când am primit jocul Hai la Masă eram destul de convins că va sfârși și el în colțul jocurilor nefolosite. Spre surprinderea mea, ne-am jucat cu el de vreo 3 ori în această săptămână, ceea ce probabil că este un record. Și nu doar atât: l-am luat cu noi o dată când am ieșit la restaurant cu niște prieteni, cu copii și ei, iar Mark s-a jucat o dată chiar și cu doamna care vine la curățenie.
Care sunt elementele care l-au făcut atât de interesant pentru noi? O să încerc să le prezint în cele ce urmează.

În primul rând, aveți nevoie de cele 12 figurine din seria „Hai la Masă cu Șervețelul Carolino și Gașca Zurli”. Și, da, pentru cei mai meticuloși dintre voi, știu că în poza de mai jos sunt doar 11 figurine, căci nu-l avem pe Bucătărașul Zurli, pe care sper să-l descoperim curând. Figurinele le găsiți achiziționând caserolele Carolino.

 

După ce ați strâns 12 figurine, chiar dacă sunt și dubluri printre ele, faceți-le o poză și încărcați-o aici. Pe baza acestei poze veți primi gratuit jocul Hai la Masă, care este o combinație între distracție, strategie, atenție, noroc și un pic de oftică, pentru cei mai competitivi dintre noi. 🙂

 

Partea și mai frumoasă a acestui joc este că el include, de fapt, două jocuri: cel din imaginea de mai sus, care se joacă cu figurine și cu niște cărți de joc, și cel de mai jos, care se joacă cu figurine și cu niște personaje cartonate, reprezentând Familia:

 

Scopul unuia dintre jocuri este să împerechezi cărțile pe care le ai în mână cu cele care se găsesc pe tabla de joc. Asta în timp ce te miști prin casă cu Șervețelul Carolino și încerci să-i încurci cât mai mult și pe adversarii tăi.

 

Scopul celui de-al doilea joc este să aduci cu ajutorul jetonului tău, cele 12 figurine în jurul mesei. Jucătorul care aduce cele mai multe figurine, câștigă.

 

Ok, de fapt scopul jocului este ca la final cel mai bun să câștige. Dacă cel mai bun se dovedește a nu fi copilul familiei, jocul se reia automat, până când, din nou, cel mai bun câștigă. Dacă nici acum nu se întâmplă ca acesta să fie copilul…bun, deci v-ați prins cum puteți face astfel încât să mai faceți și altceva în ziua respectivă. 🙂

 

Ideea este că nu este un joc în care doar dai cu zarul și stai la mâna hazardului. Trebuie să fii atent unde te duci, ce găsești acolo, cum poți folosi informația pe care o afli tu și nimeni altcineva, cum poți să-i induci în eroare pe adversari și așa mai departe. Iar dacă adulții se prind în joc și îi încurajează pe copii să fie creativi, să facă lucruri trăs

nite și să-și pună mintea la contribuție, cel mai probabil veți avea parte de o jumătate de oră extrem de relaxantă care se va încheia cu întrebarea Când ne mai jucăm?

 

Iar pentru adulți, faptul că jocul are niște reguli simple și este ușor de transportat și montat, îl face cu atât mai valoros, pentru că îl puteți lua cu voi nu doar în vacanțe, ci și atunci când ieșiți cu prietenii și copiii lor, căci se pot juca între ei zeci de minute bune, ceea ce, după cum știm cu toții, este o chestie pe cât de rară, pe atât de minunată. 🙂

 

În cazul jocului nostru, a câștigat cine trebuie cel mai bun. Așa că ne-am despărțit prieteni și am ieșit afară să ne continuăm joaca. Nu știu exact cât este scorul general până acum (Mark sigur știe), dar cred că ne vom tot juca Hai la Masă în această vară. Ceea ce vă dorim și vouă!

 

Articol scris cu sprijinul Caroli, o marcă în care eu am încredere. Mulțumesc celor care susțin mărcile care susțin celmaibuntata.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*